Op deze pagina vindt u de nieuwsberichten en updates van de nieuwbouw, waarbij de nieuwste berichten bovenaan de pagina verschijnen.

Volgt u ons al op facebook of instagram? Hierop delen wij regelmatig updates over de nieuwbouw. https://www.facebook.com/ikcdedroomgaard/ of https://www.instagram.com/ikcdedroomgaardduiven/

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Frank de Bruin op droomgaard@liemersnovum.nl of 0316-261604.

Video update nieuwbouw
02-10-2023

Nieuwbouw IKC De Droomgaard (video update)

 

Video update nieuwbouw
29-03-2023

Nieuwbouw IKC De Droomgaard (video update)

Bouw van basisschool en kinderopvang IKC De Droomgaard gaat begin 2023 van start

In De Gelderlander van 8 december is er aandacht besteed aan de start van de nieuwbouw van IKC De Droomgaard.Het artikel vindt u hier.

 

De nieuwbouw van IKC De Droomgaard gaat beginnen
7-12-2022

Er is groen licht voor de nieuwbouw van ons IKC De Droomgaard en kinderopvang Puck&Co Huis van Droo. De gemeenteraad van Duiven stemde op 6 december in met aanvullend budget dat nodig is om de plannen uit te voeren. Rots Bouw is inmiddels aangesteld als aannemer, terwijl WSI Techniek voor de installaties zorgt.

We zijn blij dat we nu kunnen beginnen met de voorbereidingen voor de nieuwbouw. Het is de bedoeling dat de daadwerkelijke bouw in het begin van 2023 begint. Een jaar later hopen we het IKC als ons nieuwe onderkomen in gebruik te nemen.

Graag delen wij bij dit nieuwsbericht nog wat van onze nieuwste impressies. Ons kindcentrum krijgt een open karakter en daarom staan de verschillende ruimten in het nieuwe IKC met elkaar in verbinding. De groene omgeving van het Droopark wordt doorgezet in ons speelterrein en het kindcentrum krijgt de uitstraling van een “paviljoen in het groen”.

In het nieuwe jaar willen we een moment organiseren waarop u welkom bent om ons gebouw te kunnen bekijken, zoals we dat eerder ook hebben gedaan, vlak voor de zomervakantie.

Op deze site is een projectpagina ingericht met meer informatie over het ontwerp, ondersteund met meer afbeeldingen.

https://www.factorarchitecten.nl/project/ikc-de-droomgaard/

Nieuwsbrieven

In de afgelopen en komende schooljaren vindt er een onderzoek plaats naar hoe het nieuwe kindcentrum voor De Wiekslag en Wereldwijzer vorm moet krijgen en hoe daarbij samen met beoogd partner Puck&Co een eigentijds concept voor 0 tot en met circa 13 jaar kan worden neergezet. Middels nieuwsbrieven blijven we u op de hoogte houden van de stand van zaken.

 

Waar wij voor staan!

01 april 2022

In onderstaande video vertellen we u alvast kort waar we in ons nieuwe IKC voor staan en wat de belangrijkste pijlers zijn! In de zomer van 2022 zullen De Wiekslag, Wereldwijzer en Puck&Co namelijk als één IKC, onder een nieuwe naam, tijdelijk huisvesten in het huidige gebouw van Wereldwijzer. Vanaf de zomer van 2023 hopen we ons nieuwe gebouw te kunnen betrekken op de locatie van de Wiekslag. De komende weken en maanden houden we u op de hoogte over deze ontwikkelingen, de samenvoeging, het ontwerp van het gebouw en de buitenruimte, de nieuwe naam etc.

 

 

Op weg naar een nieuw IKC!

21 februari 2022

In onderstaande video vertellen we u in een paar minuten wat er de komende anderhalve jaar staat te gebeuren, op weg naar een nieuw en buitengewoon kindcentrum in Duiven!