Virtuele tour of rondleiding

Wilt u ons prachtige nieuwe gebouw van binnen en buiten bekijken? Bekijk dan de virtuele tour door onderstaande QR-code te scannen of op deze QR-code te klikken.

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op voor vragen of meer informatie.

 

Vanaf januari 2024 zijn wij officieel gestart in ons gloednieuwe IKC aan de Goudhaanstraat 38.

Ons nieuwe gebouw is te vinden in het Droopark in Duiven en wordt ook wel het Paviljoen in het groen genoemd.

Speel-leerplein

Ons IKC biedt plaats aan 4 opvanggroepen (twee groepen van 0-4 jaar en twee groepen van 2-4 jaar) en 8 groepen voor onderwijs.U betreedt ons gebouw via de hoofdgang en komt binnen in onze centrale hal. Hier staat een ruim kookeiland waar we met onze BSO en schoolgaande kinderen tijdens talentenmiddagen kunnen koken. Onderaan de trap ziet u het speellokaal. Hier spelen en sporten de kinderen van 0 tot 7 jaar. Daarnaast hangt hier onze ActivFloor: een vloer voor bewegend leren.

Loopt u door, dan loopt u het speel-leerplein op voor de kinderen van 0 tot 7 jaar. De intensieve samenwerking tussen onderwijs en opvang is terug te zien in het ontwerp van het gebouw.

 

Zowel in de groepsruimtes als op het speel-leerplein zijn verschillende speelhoeken. Een echte eyecatcher is het speelhuis dat de centrale hal afschermt van het speel-leerplein.

De groepsruimtes van groep 1/2 en 3 zijn ingericht met rijke hoeken waar kinderen kunnen spelen en leren. De grote glazen raampartijen maken dat je vanaf het speelleerplein naar buiten kan kijken. Overigens hebben alle groepsruimtes op de begane grond een eigen deur naar buiten.

De groepsruimtes voor de kinderopvang zijn rustig ingericht en tegelijkertijd dagen deze uit tot (rijk) spelen. De vloer is voorzien van vloerverwarming, zodat de kinderen heerlijk op de grond kunnen spelen.

Groene buitenruimte

Het speelterrein is verbonden met het Droopark. Dat betekent dat we een groen speelterrein hebben. In het buitenlokaal aan de oostzijde van het gebouw kunnen de kinderen in de boomgaard buiten les krijgen. Op het dakterras is een tweede buitenlokaal te vinden.

Kinderen kunnen heerlijk spelen en ontdekken bij het waterspeelelement met waterpomp. Verder zijn er meerdere sportgelegenheden, is er veel aangeplant groen en een speeltoestel op ons speelterrein. De paaltjes die u her en der verspreid over het speelterrein ziet, zijn paaltjes voor bewegend leren. Want ook bewegend leren doen we binnen en buiten!

We hebben een ruim dierenverblijf met kippen en konijnen. Onze jongste kinderen mogen daar bijvoorbeeld regelmatig eieren rapen.

Leerplein bovenbouw

Als u naar boven loopt, komt u op het ruime leerplein van de bovenbouw. Daar zijn op dit moment de groepen 4 tot en met 8 gevestigd. Net als beneden staan hier lockers in plaats van kapstokken, wat zorgt voor een rustig geheel.

Verder zijn er op het leerplein meerdere plekjes waar kinderen individueel of samen kunnen werken. U kijkt vanaf het leerplein de rustige klaslokalen binnen en vice versa.

 

Mocht u nieuwsgierig zijn, dan bent u van harte  uitgenodigd om ons nieuwe pand te komen bekijken. Belt u voor een afspraak met 0316-261604.

Video update nieuwbouw
02-10-2023

Nieuwbouw IKC De Droomgaard (video update)

 

Video update nieuwbouw
29-03-2023

Nieuwbouw IKC De Droomgaard (video update)

Bouw van basisschool en kinderopvang IKC De Droomgaard gaat begin 2023 van start

In De Gelderlander van 8 december is er aandacht besteed aan de start van de nieuwbouw van IKC De Droomgaard.Het artikel vindt u hier.

 

De nieuwbouw van IKC De Droomgaard gaat beginnen
7-12-2022

Er is groen licht voor de nieuwbouw van ons IKC De Droomgaard en kinderopvang Puck&Co Huis van Droo. De gemeenteraad van Duiven stemde op 6 december in met aanvullend budget dat nodig is om de plannen uit te voeren. Rots Bouw is inmiddels aangesteld als aannemer, terwijl WSI Techniek voor de installaties zorgt.

We zijn blij dat we nu kunnen beginnen met de voorbereidingen voor de nieuwbouw. Het is de bedoeling dat de daadwerkelijke bouw in het begin van 2023 begint. Een jaar later hopen we het IKC als ons nieuwe onderkomen in gebruik te nemen.

Graag delen wij bij dit nieuwsbericht nog wat van onze nieuwste impressies. Ons kindcentrum krijgt een open karakter en daarom staan de verschillende ruimten in het nieuwe IKC met elkaar in verbinding. De groene omgeving van het Droopark wordt doorgezet in ons speelterrein en het kindcentrum krijgt de uitstraling van een “paviljoen in het groen”.

In het nieuwe jaar willen we een moment organiseren waarop u welkom bent om ons gebouw te kunnen bekijken, zoals we dat eerder ook hebben gedaan, vlak voor de zomervakantie.

Op deze site is een projectpagina ingericht met meer informatie over het ontwerp, ondersteund met meer afbeeldingen.

https://www.factorarchitecten.nl/project/ikc-de-droomgaard/

Nieuwsbrieven

In de afgelopen en komende schooljaren vindt er een onderzoek plaats naar hoe het nieuwe kindcentrum voor De Wiekslag en Wereldwijzer vorm moet krijgen en hoe daarbij samen met beoogd partner Puck&Co een eigentijds concept voor 0 tot en met circa 13 jaar kan worden neergezet. Middels nieuwsbrieven blijven we u op de hoogte houden van de stand van zaken.

 

Waar wij voor staan!

01 april 2022

In onderstaande video vertellen we u alvast kort waar we in ons nieuwe IKC voor staan en wat de belangrijkste pijlers zijn! In de zomer van 2022 zullen De Wiekslag, Wereldwijzer en Puck&Co namelijk als één IKC, onder een nieuwe naam, tijdelijk huisvesten in het huidige gebouw van Wereldwijzer. Vanaf de zomer van 2023 hopen we ons nieuwe gebouw te kunnen betrekken op de locatie van de Wiekslag. De komende weken en maanden houden we u op de hoogte over deze ontwikkelingen, de samenvoeging, het ontwerp van het gebouw en de buitenruimte, de nieuwe naam etc.

 

 

Op weg naar een nieuw IKC!

21 februari 2022

In onderstaande video vertellen we u in een paar minuten wat er de komende anderhalve jaar staat te gebeuren, op weg naar een nieuw en buitengewoon kindcentrum in Duiven!